Topchef Peter Goossens verkoopt Hof van Cleve aan zijn rechterhand Floris Van Der Veken

Wissel van de wacht bij Hof van Cleve in Kruisem (Kruishoutem): topchef Peter Goossens en zijn echtgenote dragen het driesterrenrestaurant eind dit jaar over aan keukenchef Floris Van Der Veken.

Waarom is dit belangrijk?

Hof van Cleve is volgens de gidsen van Michelin en Gault & Millau al decennia een van de beste restaurants van het land en een van de vijftig beste restaurants ter wereld.

De details:

  • Voor de klanten verandert er weinig. Van Der Veken, de huidige keukenchef, maakt rond een jaarwisseling een doorstart met dezelfde ploeg. Ook de naam blijft behouden.
  • De lat ligt wel uitzonderlijk hoog: het restaurant krijgt momenteel een score van 19,5 op 20 opgekleefd in de ranglijst van Gault & Millau en is een van de drie Belgische restaurants met 3 Michelin-sterren.
  • Een overnameprijs werd niet publiek gemaakt.
  • Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans gaan vanaf dan hun professionele leven “een nieuwe wending geven”, zeggen ze in een persbericht.
  • Zowat een jaar geleden raakte al bekend dat Goossens in de loop van dit jaar de leiding krijgt over het restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke, van de ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys. Dat wordt momenteel gerenoveerd.

Einde van een tijdperk: Van zijn 22ste al staat Peter Goossens, nu 59, aan het fornuis van Hof van Cleve, dat hij in 1986 opende. Maar na 37 jaar zwaait hij straks het restaurant waarmee hij vereenzelvigd wordt, definitief vaarwel.

Meer