Tom Brady, ‘beste quarterback in NFL-geschiedenis’, weg bij team New England Patriots

De wereld van American Football is in shock. Tom Brady, zo’n beetje de Lionel Messi van de National Football League (NFL), vertrekt bij het team waar hij al zijn successen boekte. Brady is intussen 42, maar er wordt druk gespeculeerd over waar hij nu als vrije speler naartoe zou trekken.

Brady speelde sinds 2000 bij de New England Patriots. In zijn 20-jarige carrière bereikte hij negen keer de Super Bowl, de finale van de NFL-competitie. Zes keer won hij met z’n team, meer dan wie ook ooit in de geschiedenis van de sport.

Driemaal werd Brady uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP of Most Valuable Player) van de competitie. En hij mocht zichzelf 4 keer de MVP van de Super Bowl noemen. Ook dat zijn nooit geëvenaarde cijfers, waardoor Brady algemeen wordt beschouwd als de beste ‘quarterback’ aller tijden.

Een quarterback is een van de meest bepalende spelers in een team. Hij leidt de aanvallende ploeg door de strategie te bepalen en het spel te verdelen. De term is afkomstig uit rugby, waar een speler in die rol ongeveer een kwart van het veld achter de aanvalslinie opgesteld staat.

Door zelf te vertrekken, kan Brady nu zonder transfersom aangetrokken worden door een ander team. Ondanks zijn leeftijd blijft hij gegeerd wild in de NFL.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20