Toenemende cyberaanvallen doen Google beveiligingsstartup van half miljard kopen

Google zei dinsdag dat zijn clouddivisie de Israëlische cyberbeveiligingsstartup Siemplify heeft overgenomen. De Amerikaanse techgigant is volop bezig zijn beveiligingsaanbod uit te breiden nu cyberaanvallen steeds meer dagelijkse kost worden.

Financiële details van de deal werden niet bekendgemaakt door de bedrijven, maar een bron dicht bij de zaak zei dat Google ongeveer 500 miljoen dollar in cash betaalde voor Siemplify. Guggenheim Securities adviseerde Siemplify bij de transactie.

De deal kwam er nadat Google afgelopen augustus aan de Amerikaanse president Joe Biden de belofte had gedaan om de komende vijf jaar 10 miljard dollar te investeren in cyberbeveiliging. Tijdens de pandemie zijn cyberaanvallen en datalekken aanzienlijk toegenomen.

Siemplify, geleid door medeoprichter en chief executive Amos Stern, biedt oplossingen voor verschillende beveiligingsproblemen. In totaal heeft het bedrijf zo’n 58 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, waaronder G20 Ventures en 83North. De startup trok de aandacht van Google nadat ze een partnerschap aanging met een van zijn diensten, Google Cloud. 

Verschuiving naar thuiswerk creëert gat in de markt

Sinds de pandemie in 2020 begon, zijn de inkomsten van de cloudbusiness van Google bijna verdubbeld, tot ongeveer 5 miljard dollar. De grootste reden daarvoor is de verschuiving naar thuiswerk. De behoefte om zich te beschermen en in te dekken tegen veiligheidsrisico’s is in dezelfde mate toegenomen, en ook grote bedrijven beginnen hun cyberbeveiligingsproducten uit te breiden.

Google zei dat het platform van Siemplify in zijn cloud zou worden geïntegreerd en als basis zou dienen voor de mogelijkheden waarin het zal investeren.

De overname, Google’s eerste Israëlische cyberbeveiligingsbedrijf, zal de techgigant helpen voordeel te halen uit de grote pool van cyberbeveiligingsdeskundigen in het Midden-Oosten.

(ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.