TikTok-bedrijf wil tot 40.000 personeelsleden aanwerven

ByteDance, het moederbedrijf van videoapp TikTok, lanceert een ware vacaturegolf. Over het hele jaar wil het Chinese bedrijf 40.000 nieuwe werknemers aanwerven.

De grootste Chinese start-up zoekt nu al, te midden van de coronacrisis, 10.000 nieuwe mensen. Uiteraard zijn de meeste jobs gelokaliseerd in China, maar niet allemaal. De kantoren in Londen (VK), Los Angeles (VS), Mountain View (VS) en Singapore mogen elk een honderdtal mensen aanwerven. Dat schrijft het Amerikaanse persagentschap Bloomberg, dat een interne vacaturesite van ByteDance kon inkijken. Het bedrijf zelf wou geen commentaar kwijt.

De nieuwe jobs komen er om videoplatform TikTok en nieuwsapp Toutiao te versterken. Tegelijk wil het Chinese bedrijf de bijkomende mankracht aanwenden om nieuwe terreinen aanboren, zoals e-commerce en gaming. Het uiteindelijke doel is om eind 2020 de kaap van 100.000 werknemers te ronden. Op die manier zal ByteDance qua personeel even groot zijn als grote rivaal Alibaba.

Hoogdagen voor TikTok

Net zoals die concurrent merkt ByteDance een momentum voor zijn applicaties. Nu miljoenen mensen aan hun huis gekluisterd zijn, boomt het gebruik van video wereldwijd. Het zijn hoogdagen voor TikTok, maar ook voor Instagram en YouTube. Omdat ze gratis entertainment leveren, doen ze het zelfs een stukje bezig dan betalende alternatieven, zoals Netflix, Quibi en Disney+. De felbesproken streamingoorlog staat dus tijdelijk op zijn kop.

Met een geschatte waarde van 75 miljard dollar geldt ByteDance als één van de meest ambitieuze techbedrijven in China. Samengeteld over alle applicaties heeft ByteDance meer dan 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20