Alibaba biedt bedrijven getroffen door corona-epidemie goedkope leningen aan

MYBank, een online bank en dochteronderneming van de Chinese e-commercegigant Alibaba, stelt voor 20 miljard Chinese Yuan (2,62 miljard euro) aan leningen ter beschikking aan ondernemingen in China die schade geleden hebben door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Dat maakte bekend in een aankondiging op zijn officiële Weibo-pagina. De helft van de 20 miljard yuan wordt voorbehouden voor bedrijven uit Hubei, de Chinese provincie die het epicentrum is van de uitbraak. Die krijgen leningen aangeboden met een looptijd van 1 jaar. De eerste drie maanden zijn renteloos, de overige 9 maanden krijgen ze 20 procent korting op de gangbare tarieven.

Ondernemingen in andere delen van China krijgen dezelfde voorwaarden, al moeten die wel rente betalen, met 20 procent korting, de eerste drie maanden.

De aanbieding komt er nadat Chinese toezichthouders er bij banken op aandrongen om de rentetarieven te verlagen en leningen te verstrekken aan noodlijdende firma’s.

Daarnaast kondigde de Chinese retailgigant nog andere initiatieven aan om de Chinese handel opnieuw te doen opleven zodra het virus is uitgezweet. Handelaars moeten de eerste helft van 2020 geen gebruikerskosten betalen om de online marktplaats Tmall te gebruiken. Dat is de Chinese tegenhanger van de webwinkel van Amazon.

Meer