TikTok heeft nu maandelijks 1 miljard actieve gebruikers

Er lijkt nog niet meteen een einde te komen aan het succes van TikTok. De sociale video applicatie heeft naar eigen zeggen een nieuwe mijlpaal bereikt en telt nu 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

“Elke maand komen er meer dan één miljard mensen van over de hele wereld naar TikTok om te worden vermaakt, geïnspireerd of om iets nieuws te ontdekken over sport, muziek, kunst en cultuur, mode, doe-het-zelf en meer”, zei TikTok COO Vanessa Pappas maandag in een videobericht op de app.

TikTok kwam in het verleden al meermaals met downloadcijfers naar buiten. Zo raakte enkele maanden geleden bekend dat de applicatie de grens van 3 miljard downloads had overschreden. Het was daarmee de eerste app die niet van Facebook is, die die mijlpaal bereikte. Tot nu toe waren er echter geen concrete cijfers over hoeveel van die gebruikers ook effectief actief zijn op de videoapp. TikTok beweert nu dat het gaat om 1 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Privacy

Met die mooie cijfers lijkt TikTok definitief een moeilijke periode achter zich te laten. Vorig jaar hing de toekomst van app namelijk aan een zijden draadje toen de Amerikaanse president Donald Trump enkele Chinese applicaties – waaronder TikTok – wou verbieden. Zijn opvolger, Joe Biden, heeft de eis van Trump om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen echter ingetrokken. Daardoor kan de app gewoon blijven functioneren, al blijft er twijfel bestaan over de bescherming van de privacy van de gebruikers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20