Tienduizenden schadeaangiftes na stormen Eunice en Franklin: veel dossiers over zonnepanelen

Verzekeraars in onder meer België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk moeten alle zeilen bijzetten om de schadedossiers bij te houden die ingediend worden na de recente stormen Eunice en Franklin.

AG Insurance, de marktleider in België voor woningverzekeringen (brandverzekering in de volksmond), verwacht dat “Eunice en Franklin samen, zowel qua aantal schadegevallen als qua totale kostenplaatje, aan de top zullen komen van het lijstje van de zwaarste stormen van de voorbije decennia.”

Tot maandagavond 21 februari stond de teller op meer dan 10.000 schadeaangiftes, vooral uit Vlaanderen. Maar AG gaat ervan uit dat er de komende dagen en weken nog tienduizenden schadeclaims zullen bijkomen. Heel wat klanten geven schadegevallen aan bij hun makelaar, die ze vervolgens doorgeeft aan de verzekeraar.

AG verwacht dat de teller zal uitkomen op 40.000 schadedossiers, wat beduidend meer zou zijn dan de elkaar opvolgende voorjaarsstormen Dennis en Ciara van februari 2020 (30.000 schadedossiers bij AG). Aangezien AG een marktaandeel heeft van 25 procent, zou dat kunnen betekenen dat het totaal aantal schadedossiers voor de hele Belgische markt kan oplopen tot zowat 160.000.

Zonnepanelen

“Wat alvast opvalt is het groot aantal schadegevallen aan zonnepaneleninstallaties op daken van woningen, wellicht het gevolg van de extreem hoge windsnelheden die met Eunice en Franklin gepaard gingen”, merkte AG nog op, die eraan toevoegt dat zonnepanelen standaard verzekerd zijn tegen stormschade.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20