The New Yorker veilt NFT van cover voor 11 september-herdenking

Het gerenommeerde cultuurblad The New Yorker gaat een NFT van één van z’n covers veilen. De opbrengst van de verkoop op de WAX-blockchain wordt gedoneerd aan een non-profitorganisatie gericht op gemeenschapsdienst.

Aan de vooravond van de 20ste verjaardag van de terroristische aanslagen op 11 september, veilt het gewichtige weekblad The New Yorker een non-fungibele token (NFT) van zijn cover van 13 september. Het doet dat in samenwerking met de NFT-marktplaats LGND. Het bieden begon vrijdag om 11 uur voor de enkele editie en eindigt op maandag 13 september.

De cover van kunstenaar Pascal Campion toont een jong koppel dat elkaar troost op de herbouwde site van het World Trade Center. De veiling wordt georganiseerd door LGND op de WAX-blockchain, een proof of stake-netwerk dat bekend staat om zijn eco-bewuste en energie-efficiënte technologie.

Screenshot, bron: YouTube

NFT van een column

The New Yorker voegt zich bij een groeiende lijst van mediaorganisaties die hun eigen NFT’s veilen. The Associated Press verkocht in maart dit jaar een NFT met verkiezingsthema voor 180.000 dollar, gevolgd door The New York Times‘ NFT-veiling van een column van Kevin Roose die voor 560.000 dollar over de toonbank ging. Het allereerste nieuwsartikel dat als NFT werd verkocht, kwam eerder die maand van Quartz en kostte “slechts” 1.800 dollar.

Lees ook: 6 verklaringen voor het bizarre en razendsnelle succes van NFT’s

Alle opbrengsten van de veiling van de New Yorker, waarvan het bieden begint bij 5.000 dollar, zullen worden gedoneerd aan 9/11 Day, een organisatie die jaarlijks een dag gemeenschapsdienst coördineert om de slachtoffers van 9/11 te herdenken.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20