Tesla verlaagt prijzen fors in de VS en Europa, ook in België

De Amerikaanse autobouwer Tesla voert prijsverlagingen met duizenden euro’s door in Europa. Ook in België, zo melden verscheidene Tesla-watchers. Het lijkt om een wereldwijde strategie te gaan, want ook in de VS en eerder in China verlaagde het bedrijf van Elon Musk zijn prijzen.

Waarom is dit belangrijk?

De prijsverlagingen liggen gevoelig, want eerdere kopers kunnen zich bekocht voelen. Maar aan de beleggerskant staat Tesla onder druk om snel iets te doen aan de wat vertragende groei.

In het nieuws: Tesla-fans in België en Nederland, die elke prijsbeweging op de website opvolgen, konden hun ogen niet geloven. De basisprijzen werden met duizenden euro’s verlaagd.

Het bredere verhaal: Het regent berichten over prijsverlagingen elders in de wereld, onder meer in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en eerder ook China.

  • Tesla heeft donderdag in de Verenigde Staten forse prijsverlagingen doorgevoerd voor zijn Model 3 Sedan en Model Y SUV, meldt persbureau Bloomberg. De prijs voor een Model 3 werd met 14 procent verlaagd tot 53.990 dollar, terwijl de prijs voor een Model Y in de VS zelfs met 20 procent werd verlaagd, tot 52.990 dollar.
  • Volgens Bloomberg komen de auto’s door de bijgestelde prijsklasse nu in aanmerking voor belastingvoordelen in de VS. Zo komen elektrische auto’s alleen in aanmerking voor een belastingkorting van 7.500 dollar indien onder meer de verkoopprijs niet hoger is dan 55.000 dollar en de auto in Amerika is gefabriceerd.
  • Vorige week meldde persbureau Reuters dat Tesla in China voor de tweede keer in drie maanden tijd de prijzen verlaagde. Inclusief de prijsverlaging in oktober en enkele andere kortingen die klanten krijgen aangeboden, zijn de prijzen voor een Tesla volgens Reuters sinds september in China met 13 tot 24 procent gedaald. Dat leidt tot gemor bij eerdere kopers.
  • De prijsverlaging in China volgde op het nieuws dat Tesla in december het laagste aantal auto’s, geproduceerd in China, afleverde in vijf maanden tijd. Ook heeft Beijing een subsidieregeling voor elektrische auto’s stopgezet.

(as)

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto