“Tesla stock ticks all the boxes”: waarom analisten een opleving verwachten voor de maker van elektrische auto’s

2021 is een ingewikkeld jaar geweest voor Tesla-aandelen, die sinds hun piek in november vorig jaar met 20 procent zijn gedaald, om nog maar te zwijgen van de laatste tegenslag in de afgelopen weken. Maar sommige analisten menen dat het nu tijd is om te investeren.

Tesla’s aandelen stegen maandag met 10 procent, met de handel rond 927 dollar, in de nasleep van een gunstige analyse van Credit Suisse.

Volgens analisten Dan Levy en Trevor Young, geciteerd door Yahoo Finance, “voldoet Tesla nu aan alle voorwaarden” voor een herstel. “Met zulke sterke toekomstige fundamentals en het feit dat het aandeel is ingehaald door de neergang van de markt, denken wij dat het aandeel zich zou moeten herstellen.”

“We zitten midden in het moment waarop de vraag naar elektrische voertuigen zich ontwikkelt, en Tesla staat daarbij centraal: Tesla blijft de leider in de decennialange overgang naar elektrische voertuigen”, schreef Levy in een brief aan investeerders.

“Met minder vragen over de vraag en veel meer vragen over het aanbod van elektrische voertuigen, zou Tesla een belangrijke begunstigde moeten zijn – het heeft een voorsprong op anderen en heeft de meest holistische benadering van het aanbod van elektrische voertuigen gekozen”, voegde de analist eraan toe.

Voorop in de curve

Hij wijst op de recente duidelijke verschuiving van traditionele autofabrikanten in de richting van elektrische voertuigen als bewijs hiervan. Tesla zal de concurrentie nog lang voorblijven, zei hij. Bovendien zijn de sterke marges van het bedrijf als gevolg van de kostenverlagingen duurzaam, meent Levy.

Hoewel Tesla de crisis in de toeleveringsketen beter heeft doorstaan dan anderen, blijft dit in 2022 zijn grootste uitdaging. Concurrenten zoals Lucid en Rivian volgden maandag dezelfde trend naar boven. Maar deze bedrijven, die bijna geen voertuigen hebben geproduceerd, blijven op verre afstand van Tesla.

Dan Levy en Trevor Young zien Tesla’s aandeel op 1.025 dollar binnen 12 maanden.

(am/lp)


Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies, maar dient ter informatie te worden gelezen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.