“Tesla start in december de productie in Duitsland”

Elektrische wagenfabrikant Tesla zal zijn achterstallige Duitse productieactiviteiten in december starten. Dat meldt de Duitse autopublicatie Automobilwoche. Het medium schat dat daar in de eerste helft van 2022 maar liefst 30.000 voertuigen zullen worden geproduceerd.

Waarom is dit belangrijk?

De fabriek in de buurt van Berlijn was sowieso van groot belang voor Tesla, en al helemaal nu Volkswagen, Daimler en BMW hun elektrischevoertuigengamma uitbreiden.

De productie zou in juli van start zijn gegaan, maar werd uitgesteld omdat het bedrijf geen milieuvergunning had gekregen. Lokale regelgevende instanties zullen naar verwachting binnen enkele dagen de benodigde vergunningen verlenen, aldus het nieuwsplatform.

Model Y

Vijf eenheden van Model Y zijn al voltooid in de Gigafactory in het kleine stadje Grünheide, hoewel niet op de productielijn. In januari zal de serieproductie beginnen met 1.000 auto’s per week en geleidelijk toenemen, aldus nog Automobilwoche

Tesla heeft ook plannen voor een accu- en recyclingfabriek op dezelfde locatie als de ‘gigafabriek’, die voornamelijk dient voor het in elkaar zetten van auto’s.

Overigens zal de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens geen staatssteun gebruiken bij de bouw van zijn geplande batterijenfabriek.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20