Tesla noteert al 150.000 bestellingen voor Cybertruck

Bedenkelijke presentatie of niet: twee dagen na de voorstelling van de Cybertruck heeft autobouwer Tesla al 150.000 bestellingen in zijn orderboek staan. Dat meldt CEO Elon Musk aan SkyNews na een tweet.

Vrijdagochtend stelde de topman zijn nieuwe elektrische pick-uptruck voor. Niet enkel het futuristische ontwerp van de Cybertruck bleef bij, vooral tijdens de voorstelling gebeurde iets opvallends. De producent wilde bewijzen dat het voertuig onverwoestbaar is. Tesla liet de hoofddesigner met een sloophamer op de ruiten slaan. ‘Oh my fucking god. Misschien hebben we wat te hard gegooid’, riep Musk bij het zien van de gebarsten ruit.

Hevige beursreactie

De beleggers reageerden vrijdagavond niet tevreden op de blunder. Het aandeel van Tesla ging er met 6 procent op achteruit. Misschien komt er maandag beterschap op de beurs nu blijkt dat Tesla al bestellingen op zak heeft. Zaterdagavond maakte Elon Musk bekend dat de Cybertruck al 146.000 mensen overtuigd heeft. Bij SkyNews stelde hij dat aantal bij tot 150.000 bestellingen.

Tesla hoopt dat de eerste Cybertrucks in 2021 klaar zullen zijn. De kostprijs zal ongeveer 40.000 dollar bedragen, oftewel 36.000 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20