Eerste elektrische pick-uptruck van Tesla is kogelvrij

De elektrische autobouwer Tesla stelde vrijdagnacht zijn eerste elektrische pick-uptruck voor. De Cybertruck kost tussen 40.000 en 70.000 dollar (36.000 en 63.000 euro).

De auto heeft een erg speciale stijl. Hij is in de vorm van een trapezoïde en in metaalkleur. Volgens CEO Elon Musk is hij in ‘cyberpunk’-stijl, gebaseerd op de films ‘Blade Runner’ en ‘The Spy Who Loved Me’ van James Bond. Leuk weetje: de Cybertruck is gemaakt in hetzelfde materiaal als het Starship van SpaceX, dat andere bedrijf van Musk.

De voorstelling van de Cybertruck in een notendop.

Hamer

De auto blijkt ook erg stevig te zijn. Tijdens het evenement kwam Tesla-designer Franz Von Holzhausen op het podium met een sloophamer waarmee hij de auto begon te slaan.

Hij maakte enkele barsten in de ramen, maar geraakte er niet door. Het koetswerk had ook maar enkele kleine blutsen. Volgens Musk kan de wagen een kogel uit een 9mm-pistool afweren.

Het interieur zou er ongeveer hetzelfde uitzien als dat van de Model 3, de vlaggenschipauto van Tesla.

Geen hoge verwachtingen

Musk gaf tijdens de voorstelling hier en daar een steek aan Ford. Dat stelde maandag ook een elektrische wagen voor, de Mustang Mach E.

Het zal nog enkele jaren duren voor de Cybertruck effectief op de markt komt. Musk had eerder al aangegeven dat de verwachtingen voor de verkoop niet erg hoog liggen.

U kunt de hele presentatie hieronder herbekijken.

Meer
Auto
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto