Tesla Model 3 is niet langer de beste elektrische wagen

Volgens de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports was de Model 3 van Tesla twee jaar op rij de beste elektrische wagen op de markt. Het paradepaardje van Musk moet de scepter nu afgeven aan een concurrerende wagen. De Model 3 zakt overigens naar de derde plaats in de nieuwe rangschikking.

In een nieuw rapport laat Consumer Reports zijn licht schijnen over de beste elektrische wagens van het moment. De vereniging houdt bij haar rangschikking rekening met een aantal factoren, waaronder tests op de weg, tevredenheidsverslagen van eigenaars, prestaties, veiligheid, betrouwbaarheid, voorzieningen en bouwkwaliteit.

Tesla, de populairste producent van elektrische wagens, domineerde de afgelopen twee jaar die rangschikking met de Model 3. Nu staat de wagen op de derde plaats. De Model 3 moet namelijk de Ford Mustang Mach-E (eerste plaats) en de Kia Niro (tweede plaats) voor laten gaan.

Tesla’s ondergang

De lagere positie van de Model 3 betekent niet dat de wagen zijn glans heeft verloren. Het blijft “een uitstekende keuze, en Consumer Reports beveelt het aan”, staat er in het rapport. De consumentenorganisatiee prijst ook de technologie, de actieradius en het oplaadnetwerk van de auto.

Consumer Reports heeft ook een rangschikking voor alle wagenproducenten. In die lijst is de Amerikaanse wagenproducent met zeven plaatsen gezakt. Deze daling is gedeeltelijk toe te schrijven aan het besluit van de fabrikant om een Yoke-stuurwiel in zijn nieuwe voertuigen te integreren. Een beslissing die niet door alle bestuurders op gejuich werd onthaald. Het stuur zou moeilijk te bedienen zijn.

Tesla staat nu op de 23e plaats in de lijst, met Subaru en Mazda op de eerste en tweede plaats. Tesla dankt zijn slechte klassering ook aan de talrijke terugroepacties van zijn voertuigen in de loop van het jaar. Enkele honderden voertuigen werden getroffen, en dus ook eigenaars. Het bedrijf van Elon Musk heeft ook verschillende klachten van klanten ontvangen wegens technische mankementen aan hun auto.

(ns, lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20