Tesla levert 1 op 3 nieuwe elektrische auto’s in China

Elektrische autobouwer Tesla plukt de vruchten van zijn fabriek in China. Het bedrijf van Elon Musk levert een derde van de nieuwe elektrische wagens in China.

Als het coronavirus Chinese bedrijven raakt, dan moet Elon Musk zich voorlopig niet veel zorgen maken. De makers van het Model 3 hebben meer dan dertig procent van het aantal nieuwe elektrische wagens aangebracht. Het gaat om 3.958 wagens.

Verkocht of geleverd?

Er zijn geen vergelijkende cijfers beschikbaar voor andere automerken uit China zelf. Het is ook niet heel duidelijk of de wagens ook effectief op een oprit staan of gewoon in winkels van Tesla. Toch zijn de cijfers opmerkelijk, niet in het minst omdat leveringsproblemen lang een probleem geweest zijn voor Musk en co.

Het successje van Tesla komt op het moment dat de Chinese automarkt in elkaar gestort is met tachtig procent. Klanten komen niet meer naar de Chinese showrooms, uit angst voor het virus.

Registraties

Later op de maand worden er ook nog effectieve registratiecijfers verwacht voor de verkochte wagens. Ook die cijfers zijn sterk gedaald in China: met 46 procent ten opzichte van december. Dan wordt het voor investeerders ook duidelijk hoe het nu echt zit met de cijfers op de Chinese markt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20