Tesla is het meest gegoogelde aandeel in Europa

Een onderzoek van casino-reviewwebsite Bonusetu.com toont aan welke aandelen de afgelopen drie maanden het meest opdoken in zoekopdrachten van Google. Tesla is de grote winnaar met 71 procent van het zoekverkeer.

Waarom is dit belangrijk?

Met een simpele internetverbinding heb je in no-time de meest actuele informatie over de aandelenmarkt. Bonusetu.com onderzocht welke aandelen in Europa de meeste interesse opwekten.

In het nieuws: Hoewel 2022 geen topjaar was voor Tesla – het elektrische autobedrijf verloor 65 procent van de beurswaarde – bleef het voor velen interessant om op te volgen wat er met het aandeel gebeurde. De cijfers slaan op een gemiddelde van de laatste drie maanden van 2022.

  • De top drie meest gegoogelde aandelen waren Tesla op de eerste plaats, meme-stock AMC op de tweede plaats en batterijontwikkelaar NIO op nummer drie.
  • In maar liefst 28 landen stond Tesla bovenaan de ranking. Zweden, Nederland, Denemarken en Finland waren goed voor bijna de helft van alle zoekopdrachten.
Grafiek met dank aan bonusetu.com
  • Op de tweede plaats prijkt meme-aandeel AMC, die in vijf landen het meest werd opgezocht. Vooral in het Verenigd Koninkrijk was hier veel interesse voor, goed voor 74 procent van de zoekopdrachten.
  • Op de derde plaats stond aandeel NIO. Een Chinese multinational die specialiseert in het ontwerp en de ontwikkeling van batterijen voor elektrische wagens.
  • Een woordvoerder van Bonusetu zei: “We leven in een tijd waar informatie en educatie over de aandelenmarkt meer beschikbaar dan ooit zijn. Niet alleen nationaal, maar globaal. Mensen moeten niet verder kijken dan hun telefoon om de toplesssen van Wall Street te leren. De populariteit van retailbeleggen ”
  • “Het is interessant dat ondanks de aandelenprijs van Tesla zo ver gedaald is, het nog steeds de zoekresultaten kan domineren in 28 Europese landen.”

(kg)

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto