Tesla groeit met 40 procent in 2022, en toch heerst er ontgoocheling

De e-automaker Tesla komt voor 2022 uit op 1,31 miljoen geleverde wagens, een stijging met 40 procent tegenover een jaar eerder. Dat is een groeicijfer waar de meeste bedrijven maar van kunnen dromen, maar topman Elon Musk en ook de beursanalisten hoopten op nog meer.

Waarom is dit belangrijk?

Tesla verloor vorig jaar 65 procent van zijn beurswaarde, mede omdat beleggers vrezen dat de groei van het bedrijf gaat afvlakken.

In het nieuws: Tesla geeft de productie- en leveringsstatistieken voor het vierde kwartaal vrij en daarmee ook het hele jaar 2022.

De cijfers:

  • Tesla publiceert cijfers over de productie en de geleverde wagens, wat analisten een idee moet geven over de verkoop. De productie steeg in 2022 met 47 procent, tot net geen 1,37 miljoen wagens. De leveringen groeiden met 40 procent, tot ruim 1,31 miljoen stuks.
bron: Tesla
  • Het betekent dat Musks eigen doelstelling - met 50 procent per
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.