Tesla gaat meer voertuigen produceren in Shanghai: autofabrikant vecht prijzenoorlog uit met Chinese consumenten

Autofabrikant Tesla is van plan om de productie in zijn fabriek in Shanghai de komende twee maanden terug op te voeren. Op deze manier wil het bedrijf voldoen aan de gestegen vraag die wordt aangewakkerd door de agressieve prijsverlagingen van begin januari.

Waarom is dit belangrijk?

In december was Tesla genoodzaakt om de productie in zijn fabriek in Shanghai te verlagen. De oorzaak was de flink gedaalde vraag naar elektrische voertuigen op de Chinese markt, als gevolg van het schrappen van een belangrijk subsidieprogramma voor consumenten.

De essentie: Tesla is van plan om in februari en maart wekelijks gemiddeld bijna 20.000 voertuigen te gaan produceren in zijn fabriek in Shanghai, zo blijkt uit een interne memo in handen van Reuters.

  • Dat productieniveau zou de output van de fabriek op ongeveer het niveau van september vorig jaar brengen, toen het 82.088 Model 3 en Model Y auto's produceerde, volgens gegevens van China Passenger Car Association.
  • Eerder in december had de fabriek in Shanghai nog de productie met ongeve
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer