Tesla en crypto-aandelen onderuit op Wall Street

De beurzen in New York zijn woensdag na een wilde sessie met kleine verliezen gesloten. De angst voor een te sterk oplopende inflatie en een snelle renteverhoging had Wall Street andermaal in zijn greep. Ook de sterke schommelingen van cryptomunten leidden tot nervositeit, met name onder techinvesteerders. Autoproducent Tesla was een opvallende daler, net als fondsen die aan bitcoin gerelateerd zijn.

De waarde van de bitcoin ging woensdag hard op en neer. De munt werd in korte tijd een vijfde meer waard, nadat hij eerder op de dag ruim 30 procent aan waarde had verloren. Dat veroorzaakte druk op aandelen als die van autoproducent Tesla, een grote investeerder in de munt, die 2,5 procent verloor. Fondsen gerelateerd aan bitcoin zoals Coinbase Global, Marathon Digital en Riot Blockchain verloren tot 6 procent.

Beleggers verwerkten ook de notulen van de recentste beleidsvergadering van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Daaruit kwam naar voren dat de Amerikaanse economie nog lang niet is hersteld van de crisis, maar ook dat op een bepaald moment gesproken moet worden over het terugschroeven van de opkoop van obligaties.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie uiteindelijk met een verlies van 0,5 procent op 33.896,04 punten, waar het eerder een veel stevigere min noteerde. Ook de breed samengestelde S&P 500 maakte iets goed van eerdere verliezen en sloot 0,3 procent lager op 4115,68 punten. Techbeurs Nasdaq sloot na een eveneens wilde rit uiteindelijk een fractie lager op 3.299,74 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20