Terwijl Dogecoin en Shiba Inu op hun lauweren rusten, schieten deze concurrenten hoger

Na een forse stijging in oktober, lijkt de grapmunt Shiba Inu (SHIB) even een adempauze in te lassen. De afgelopen zeven dagen is de koers van de grapmunt vrij stabiel gebleven. Dogecoin (DOGE), de grootste grapmunt op dit moment, vertoeft al een tijdje in rustigere oorden. De afgelopen dagen zijn er wel een reeks andere munten geïnspireerd door het hondenras Shiba sterk gestegen.

Shiba Inu was enkele weken geleden even de opvallendste cryptomunt op de markt. De waarde van die grapmunt is tijdens de maand oktober gestegen van 0,000007 tot 0,000087 dollar (op het hoogtepunt). Dat is een stijging van ruim 1.150 procent. De marktwaarde van de munt was op een bepaald moment groter dan die van Dogecoin.

Kalmere periode voor SHIB

Intussen is Dogecoin met een marktwaarde van bijna 35 miljard dollar opnieuw de grootste grapmunt op de markt. DOGE is momenteel de negende grootste cryptomunt op de markt.

Na een koersdaling tot 0,000052 dollar bedraagt de marktwaarde van Shiba Inu 29 miljard dollar. Daarmee valt de grapmunt net buiten de top 10 van de grootste crypto’s op de markt.

De afgelopen zeven dagen was het vrij rustig voor de twee grootste grapmunten op de cryptomarkt. Volgens Coinmarketcap, een site die de cryptokoersen volgt, is de koers van Shiba Inu tijdens die tijdspanne gezakt met 2,53 procent en die van DOGE met 3,4 procent.

Andere grapmunten schieten hoger

Terwijl DOGE en SHIB op hun lauweren rusten, eisen andere munten geïnspireerd door de hondenras Shiba de aandacht op. De grapmunt Shiba Monk (SHIBAMONK) is de afgelopen 24 uur gestegen met ruim 215 procent en MetaDoge (METADOGE) won 169 procent.

Niet alle munten die geïnspireerd zijn door Shiba zijn overigens holle munten zonder bepaalde doelstellingen. Gatsby Inu (GATSBYINU), genoemd naar één van de honden van Tesla-baas Elon Musk, liet bijvoorbeeld via Twitter weten dat het binnenkort een spel zou uitbrengen. Het project achter de token zei ook dat het een beperkte hoeveelheid NFT’s aan het ontwikkelen is. De waarde van die munt is de afgelopen 24 uur gestegen met 235 procent;

De ontwikkelaars van Shiba Monk willen dan weer een platform creëren om mensen te leren hun geestelijke gezondheid te verbeteren. Het team achter de nieuwe munt kondigde op Twitter aan dat het SHIBAMONK, ten belope van 5.000 dollar, weg zou geven aan 25 houders en retweette ook een post die zei dat het een marktkapitalisatie van 4,5 miljoen dollar had bereikt.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20