Telenet lanceert ‘One Number’: bellen met smartwatch, zonder smartphone in de buurt

Telecomoperator Telenet lanceert ‘One Number’, een nieuwe toepassing waarbij klanten een mobiel nummer kunnen linken aan een smartwatch. Op die manier kunnen ze oproepen en berichten ontvangen of muziek streamen, ook zonder smartphone in de buurt.

Voor u zich naar uw smartwatch haast, op zoek naar een ingang voor een simkaartje: die zit er niet. Later dit jaar lanceren Apple en Samsung nieuwe smartwatches die voor het eerst uitgerust zijn met een zogenaamde eSIM-kaart, de opvolger van het klassieke simkaartje. Via die weg kunnen toestellen zelfstandig connectie maken met het mobiele netwerk.

De eSIM-technologie heeft als voordeel dat de fysieke simkaart verdwijnt en plaats ruimt voor interne technologie. ‘Het maakt de beleving van slimme toestellen nog gemakkelijker: geen paperclip meer zoeken om die simkaart in en uit je toestel te halen. Een toestel connecteren met ons mobiel netwerk wordt even simpel als een app installeren op je smartphone’, legt marketingverantwoordelijke Dieter Nieuwdorp uit.

Muziek streamen

De meeste smartwatches werken nu nog via een bluetoothverbinding met de smartphone, waardoor die twee in elkaars buurt moeten blijven. Met eSIM kunnen gebruikers hun smartphone voortaan thuis laten en toch bereikbaar blijven. Dat kan handig zijn tijdens het sporten, want ook het streamen van muziek of opzoeken van locaties blijft mogelijk.

Telenet biedt de technologie vanaf komende vrijdag standaard aan in de WIGO-, YUGO- en KLIK-abonnementen. Elk mobiel nummer uit de bundel kan aan één eSIM-gekoppeld worden. Er zijn al enkele toestellen uitgerust met de technologie: de Apple Watch Series 6, Apple Watch SE en de Samsung Galaxy Watch 3 die binnenkort uitkomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20