Telenet blaast “Belgische droom” nieuw leven in

Telenet, dat sterk staat in Vlaanderen, droomt er al jaren van ook in Franstalig België meer voet aan de grond te krijgen. Toen zijn Franstalige tegenhanger VOO in handen viel van Orange, leek die Belgische droom vervlogen. Maar een omweg opent misschien toch mogelijkheden.

Toen Nethys, de verkoper van het kabelbedrijf VOO, een jaar geleden definitief voor Orange en niet voor Telenet koos, reageerde het Mechelse bedrijf ontgoocheld. “Een overname door Telenet zou voordelen gebracht hebben voor het algemene competitieve landschap in België, het Waalse en het Brusselse Gewest en voor VOO als een bedrijf”, klonk het toen.

Uitbreiden naar Wallonië

In een combinatie met VOO hoopte Telenet rivaal Proximus te counteren met een hoge dekking in zowel Vlaanderen als Franstalig België. Dat kan nu niet meer als eigenaar van het VOO-kabelnetwerk, maar mogelijk wel nog als huurder.

Telenet bevestigde deze ochtend immers dat er gesprekken lopen met Orange om toegang te krijgen tot het VOO-kabelnetwerk. Meer willen de partijen er nog niet over kwijt, maar wellicht gaat het over een groothandelsdeal waarbij Telenet het VOO-netwerk zou huren.

Als dat doorgaat, zou het bedrijf toch zijn oude uitbreidingsplannen voor Wallonië kunnen afstoffen en krijgen we mogelijk op nationaal niveau een titatenduel tussen Telenet en Proximus.

(ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.