Technische problemen Disney+ leveren Netflix geen winst op

Disney+ is eindelijk gelanceerd in de Verenigde Staten. De goedkope streamingdienst had last van wat technische problemen. Concurrent Netflix kon daar niet van profiteren.

Op 11 november maakten de Amerikanen voor het eerst kennis met Disney+, de streamingdienst van entertainmentgigant Disney. Disney biedt een enorme catalogus aan voor bijna de helft van de prijs. Dat maakt van Disney+ de eerste serieuze concurrent voor Netflix. Dat bleek ook uit de eerste beursresultaten na de lancering.

Koers Netflix zakt

Op dinsdag daalden de aandelen van Netflix met 1,1 procent en die van Walt Disney stegen met 1,3 procent. Nochtans liep de lancering van Disney+ niet van een leien dakje.

Disney+ is in België nog niet verkrijgbaar. Volgens de laatste geruchten is dat pas voor maart 2020. De catalogus in de Verenigde Staten is echter veelbelovend. Zo toonde Disney meteen de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian, die goed onthaald werd.

Technische problemen bij Disney+

Maar Disney mikt natuurlijk vooral op jonge ouders en gezinnen. Op dag 1 kan de streamingdienst 500 films en 7500 afleveringen van gezinsvriendelijke series voorleggen. Prijskaartje: 7 dollar, of veertig procent goedkoper dan Netflix.

Dat Disney+ wat opstartproblemen kende, had goed nieuws moeten zijn voor Netflix. Maar op de beurs draaide dat dus anders uit. De uitleg uit het hoofdkwartier van Disney zat daar ongetwijfeld voor iets tussen. Disney weet de problemen aan de immense vraag en dat betekent dat Netflix voor het eerst echte concurrentie krijgt.

De dag na lancering deed Disney er nog een schepje bovenop. Na de eerste dag rapporteerde het bedrijf dat er al 10 miljoen gezinnen een abonnement hebben op Disney+.

De beurs reageerde overduidelijk positief. Met de launch zijn de streaming wars dus definitief ingezet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20