Tata Steel schrapt tot 3.000 banen in Europa

De Europese tak van de staalreus Tata Steel bevestigt dat hij tot 3.000 banen wil schrappen om opnieuw winst te kunnen maken. De groep heeft twee vestigingen in België: in Duffel en Luik.

(EPA)

Eind oktober lekte een interne nota waaruit bleek dat Tata Steel flink wil snijden in de kosten. Zo wil de staalgigant 175 miljoen euro bezuinigen op personeel. De centrale ondernemingsraad van de Nederlandse vestiging berekende dat er dan 2.500 banen verloren zouden gaan.

Maandag bevestigde Tata Steel Europe uiteindelijk dat er tot 3.000 banen verdwijnen. Ongeveer twee derde van de bedreigde personeelsleden zijn bedienden.

Belgische fabrieken bedreigd?

De staalgroep hoopt om via de besparingen productiviteitswinsten te boeken en de staalverkopen op te krikken met een betere productmix. Tata Steel wil bovendien verder inzetten op een CO2-neutrale productie.

In totaal stelt Tata Steel Europe 21.000 werknemers tewerk, van wie 11.000 in Nederland. Er zijn fabrieken in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en dus België. De bedrijfsleiding verduidelijkte niet hoe de ontslagen verdeeld worden over de verschillende locaties.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20