Tapijtreus Balta zag verkoop met 36 procent kelderen in lockdownmaanden

Tapijtgroep Balta heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetverlies van 106,7 miljoen euro geboekt, een daling met 36,5 procent tegenover een jaar eerder.

Dat meldt het West-Vlaamse bedrijf in een persbericht waarin het een corona-update geeft. Na het eerste kwartaal liet Balta al weten dat de omzet in maart, toen de lockdown van start ging, sterk was afgenomen. ‘Het tweede kwartaal was een uitdaging vanwege de Covid-19-lockdowns die een significante negatieve impact hadden, vooral in april. Vanaf midden mei verbeterde de situatie’, zegt het bedrijf nu.

Zonder gunstig wisselkoerseffect was de omzetdaling geen 36,5, maar zelfs 36,9 procent. Maar ondanks alles was de nettokasstroom in het tweede kwartaal wel 7 miljoen euro positief, zegt Balta.

Fabrieken weer open

Eerder kondigde Balta aan de meeste fabrieken tijdelijk te sluiten om de kosten te verminderen en te snijden in de maandelijkse vergoeding van de CEO en de managers.

Midden mei gingen alle fabrieken weer open, nadat de nodige stappen gezet werden om de werknemers te beschermen tegen het coronavirus. ‘Balta zal haar werkwijze blijven aanpassen aan de veranderingen in de externe omgeving.’

Balta stelt bijna 4.000 medewerkers tewerk in tien productievestigingen en in distributiecentra in België, Turkije en de Verenigde Staten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20