Tak21-verzekering blijft populairste product voor wie spaart via een pensioenspaarverzekering

Uit cijfers van de beroepsfederatie Assuralia blijkt dat de pensioenspaarverzekering een immens populair product blijft om geld opzij te zetten voor later. Ongeveer 1,3 miljoen Belgen hebben zo’n verzekering op hun naam staan.

Waarom is dit belangrijk?

Via de zogenaamde derde pensioenpijler krijg je een fiscaal voordeel als je zelf spaart voor je oude dag. Je kunt kiezen uit een pensioenspaarfonds en een pensioenspaarverzekering. Het eerstgenoemde product wordt enkel aangeboden door banken. Een pensioenspaarverzekering is het alternatief van de verzekeraars. Verschillende banken zijn ook verzekeraars en bieden beide producten aan.

In het nieuws: Zo'n 1,3 miljoen Belgen hebben een pensioenspaarverzekering. Veel van hen geven de voorkeur aan de veiligste formule.

  • 89 procent koos vorig jaar voor een tak21-verzekering. Er zijn verschillende redenen waarom dat spaarproduct zo populair is.
    • Bij zo'n verzekering worden de inlagen door het depositogarantiestelsel beschermd tot 100.000 euro per persoon en per financiële instelling.
    • Het totaalrendement bestaat uit een gewaarborgde rentevoet en een eventuele winstdeel
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer