Switch van sp.a naar VOORUIT is nog niet voor meteen

Sp.a stelt zijn naamsverandering naar VOORUIT uit tot begin volgend jaar. De oorzaak ligt bij ‘de huidige coronamaatregelen’, laat de socialistische partij weten.

Het was al een tijdje geweten dat een grote vernieuwing onderweg was, maar in september maakte voorzitter Conner Rousseau bekend via sociale media dat zijn partij een nieuwe naam zou krijgen. ‘Het wordt een beweging met het vizier op de toekomst waarmee we alle progressieve Vlamingen willen samenbrengen en op een nieuwe, positieve manier aan politiek willen doen’, klonk het toen.

Nu meldt de partij dat het moment van de officiële naamsverandering en het daaraan gekoppelde evenement uitgesteld werden naar begin volgend jaar. ‘Wegens de coronamaatregelen’, laat partijwoordvoerder Niels Pattyn weten aan persagentschap Belga.

Vooruit niet tevreden

Het uitstel heeft niks te maken met de discussie die de partij heeft met het bekende Gentse kunstencentrum. Vooruit was niet opgezet met de keuze voor VOORUIT en dreigde zelfs met juridische stappen. ‘Het is geen goede zaak en het schaadt onze onafhankelijkheid en uitstraling’, klonk het daar. De cultuurtempel gaf ook aan dat de beslissing niet doorgesproken was.

Momenteel loopt er nog een bemiddeling met het kunstencentrum, maar daarover willen beide partijen niets kwijt. Wat met de bemiddeling precies beoogd wordt, is niet duidelijk.

Meer