Supermarkten delen afneembare handgrepen uit om personeel te besparen

Steeds meer supermarkten zoeken oplossingen om niet voortdurend een werknemer aan hun ingang te laten postvatten die de winkelkarretjes ontsmet. Een Antwerpse speelgoedfabrikant heeft een oplossing in de vorm van afneembare handgrepen.

Wat zijn dat? Officieel heten de dingen ‘Clipeez’, maar hier komt het op neer: handgrepen in plastic die klanten op hun winkelkarretje kunnen plaatsen. Na het winkelen neemt de klant de handgrepen weer mee naar huis, waar hij of zij deze kan ontsmetten of afwassen voor het volgende gebruik. Het gaat om een nieuw product van speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel, vooral bekend vanwege de bouwblokjes voor kinderen.

Clipeez

Het nieuws? Woensdag maakte Colruyt bekend dat de winkelketen tegen eind juli 6 miljoen gratis Clipeez zal verdelen onder de klanten van zeven winkels in omgeving van Halle en Brussel. ‘In een later stadium plaatsen we in alle winkels hygiënepunten waar klanten hun handen en winkelkar kunnen ontsmetten wanneer ze hun handvaten niet bijhebben. Zo kunnen de medewerkers die de winkelkarren ontsmetten, opnieuw meewerken in de winkels’, klinkt het.

Maar? Colruyt is niet de eerste supermarktketen die brood ziet in de Clipeez. Enkele lokale vestigingen van Delhaize kozen er enkele weken geleden al voor om de herbruikbare handgrepen te schenken aan klanten. Zo kochten de uitbaters van de Delhaize-supermarkten in Waregem en Deinze meteen 10.000 stuks aan. ‘Toen we deze uitvinding ontdekten, wisten we meteen dat zoiets handig zou zijn’, vertelt zaakvoerder Tom Dewitte. In tegenstelling tot concurrent Colruyt is het niet de bedoeling om de Clipeez op termijn te verkopen in de supermarkt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20