Supercruise brengt reiziger naar 375 havens in 135 landen 

Begin november start het cruiseschip Gemini van rederij Miray Cruises in de haven van Istanboel aan een reis die zijn opvarenden over een afstand van 130.000 mijl langs 375 havens in 135 verschillende landen, verspreid over de zeven continenten, zal brengen. De tocht zal ruim drie jaar in beslag nemen. De rederij mikt naar eigen zeggen vooral op professionals, die reizen en werken willen combineren. De cruise kost een deelnemer ongeveer 2.500 dollar per maand.

Rederij Miray Cruises is begin maart met reservaties voor de wereldreis Life at Sea Cruises van start gegaan. De rederij heeft het over een wereldprimeur. Nog nooit eerder werd immers een cruise met een duur van drie jaar georganiseerd.

Voor professionals

“Het initiatief biedt een uitstekende gelegenheid voor personen die reizen en werken willen combineren, terwijl tegelijkertijd in al hun dagelijkse behoeften wordt voorzien”, merkt Mikael Petterson, directeur van Life at Sea Cruises, op. “In wezen is de cruise een variatie op het steeds populairder wordende concept van het wonen aan boord van een schip.”

De wereldreis van de Gemini begint in november van dit jaar. In de meeste havens is een meerdaags verblijf voorzien, zodat de gasten voldoende kans krijgen om deze bestemmingen – die ook dertien wereldwonderen herbergen – te verkennen.

Momenteel wordt de Gemini gebruikt om slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te huisvesten, maar de rederij merkt op dat het cruiseschip tegen de start van de wereldreis volledig gemoderniseerd zal zijn.

Ultieme cruise

Naast het entertainment en de recreatie die normaal aan boord van cruiseschepen worden aangeboden, zal de Gemini ook met een professionele ruimte met vergaderzalen, kantoren en een bibliotheek worden uitgerust. Aan boord is tevens ook een ziekenhuis dat vierentwintig uur per dag paraat staat.

“Life at Sea Cruises is de ultieme cruise, zonder het comfort van de eigen huiselijke omgeving te moeten opgeven”, betoogt Irina Strembitsky, directeur marketing bij Life at Sea Cruises. Reizigers betalen voor de cruise minstens 29.999 dollar per jaar. In dat bedrag zijn wel alle mogelijke kosten inbegrepen. De oppervlakte van de cabines varieert tussen twaalf en vierentwintig vierkante meter.

De Gemini werd eenendertig jaar geleden te water gelaten als de Crown Jewel van de Crown Cruise Line. Sindsdien heeft het schip voor een lange lijst van eigenaren – waaronder Cunard, Star Cruises en Celestyal Cruises – gevaren. Miray Cruises – een Turkse cruiserederij en aanbieder van hoteldiensten voor de cruise-industrie – kocht het schip vier jaar geleden. De Gemini biedt plaats aan 1.074 gasten.

Meer