Super Mario brengt 1 miljard dollar op aan de box office

The Super Mario Bros. Movie is een gigantisch succes. De film is sinds vorige maand te zien in de bioscoop en lijkt zowel vriend of vijand te overtuigen. In minder dan vier weken tijd heeft de film nu al meer dan 1 miljard dollar opgebracht aan de box office.

De meesten hadden het niet verwacht, maar toch is The Super Mario Bros. Movie een publieksfavoriet geworden. De nieuwe verfilming kwam er na een eerste mislukte poging in 1993. Maar de samenwerking tussen Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor de Minions-films – en Universal Pictures is een schot in de roos.

Op de recensiesite Rotten Tomatoes haalt de film slechts een score van 59 procent bij de critici, maar van het publiek krijgt die dan weer een hoge score van 96 procent. Fans noemen het “een emotionele, maar dicht bij het originele verfilming van hun favoriete game”.

1 miljard dollar

Die publieksscore vertaalt zich ook naar de bioscopen over de hele wereld. In België lokte de film in zijn eerste week al meer dan 200.000 bezoekers. En die cijfers zijn de laatste weken zonder twijfel alleen nog meer blijven groeien.

Wereldwijd heeft de film namelijk al de kaap van 1 miljard dollar (911,5 miljoen euro) bereikt. Dat meldt NME. Daarmee doet Super Mario Bros. het beter dan Minions: The Rise Of Gru en wandelt de film de top 10 van populairste animatiefilms aller tijden binnen.

(evb)

Meer