Stimulus van ECB kan Europese beurzen niet bekoren

Niemand is echt onder de indruk van het zoveelste stimuluspakket van de Europese Centrale Bank (ECB). De bank pompt nog eens 600 miljard extra in de economie, en verhoogt de stimulus tot 1.350 euro, maar de beurzen geven geen kik.

De Amerikaanse beurzen reageerden al niet overenthousiast op het ECB-geld en ook in Europa is dat enthousiasme ver te zoeken. Alle beurzen eindigen de dag op verlies, behalve de Bel20. Die wint 0,6 procent.

De winnaar in Brussel is de materiaaltechnologiegroep Umicore, die 2,4 procent omhoog springt. Ze wordt meteen op de voet gevolgd door de staalproducent Aperam en het biotechbedrijf Argenx, die allebei 2,2 procent stijgen. De CEO van Argenx is binnenkort te gast op een farmaconferentie van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

De verliezer is die andere Belgische biotechgrootheid Galapagos, die de dag nochtans goed begonnen was na positieve resultaten. Het aandeel ging van 2 procent winst naar 2,3 procent verlies.

De bank ING maakte dan weer de omgekeerde beweging. Ze begon de dag 0,5 procent lager, maar eindigde op een winst van 1,6 procent.

Luchtvaart

In de rest van Europa is het net als woensdag, en donderdag op de Amerikaanse beurzen, de luchtvaartindustrie die het mooie weer maakt. De vliegtuigproducent Airbus vliegt 5,2 procent omhoog en de luchtvaartmaatschappijen Easyjet en International Airlines Group stijgt 5,3 procent en 2,9 procent op.

De brede EuroStoxx50-index verliest 0,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20