Steve Bannon vrij op borgtocht van 5 miljoen dollar

Steve Bannon is vrijgekomen op borgtocht. De voormalige adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump werd donderdag aangehouden op verdenking van fraude, iets wat hij ontkent.

De 66-jarige Bannon werd, samen met nog drie andere verdachten, opgepakt op verdenking van financiële fraude en witwaspraktijken. Ze zouden ‘honderdduizenden dollars’ van ‘honderdduizenden donoren’ in hun eigen zak gestoken hebben. De slachtoffers dachten dat hun geld gebruikt zou worden om een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te financieren. Via online crowdfunding heeft ‘We Build The Wall’, want zo heette het project, 25 miljoen dollar opgehaald.

Bannon pleitte onschuldig toen hij donderdag voorgeleid werd. De rechter besliste daarop dat Bannon voorlopig vrijgelaten wordt op een borgtocht van 5 miljoen dollar. Hij mag de Verenigde Staten niet verlaten en geen contact hebben met de ander verdachten of personen die betrokken waren bij ‘We Build The Wall’.

De befaamde grensmuur is een verkiezingsbelofte van de Amerikaanse president. Zakenman en ex-militair Steve Bannon begeleidde de kiescampagne van Trump en werd nadien topadviseur in het Witte Huis. Een tijdlang gold hij als één van de machtigste en invloedrijkste figuren in de Amerikaanse politiek, maar in 2017 viel Bannon in ongenade. Eind augustus nam hij ‘in onderling overleg’ ontslag, waarna hij in een tijdschrift natrapte dat ‘het presidentschap van Trump voorbij was’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20