Een sterke dollar heeft deze munten de dieperik ingeduwd

Door een sterke dollar hebben veel andere valuta’s dit jaar wat terrein moeten prijsgeven. Voornamelijk die uit de ontwikkelingslanden hebben al rake klappen gekregen.

Waarom is dit belangrijk?

Door de onzekere situatie in tal van landen, waaronder de energiecrisis in Europa en het zerocovidbeleid in China, en de forse renteverhogingen van de Federal Reserve blijven veel beleggers de greenback als een veilige haven beschouwen.

In het nieuws: sinds de start van dit jaar heeft de Amerikaanse dollar de wind in de zeilen. Daar zijn twee belangrijke verklaringen voor.

  • Om te beginnen zijn er de renteverhogingen van de Federal Reserve. Daardoor wordt het voor beleggers lucratiever om bijvoorbeeld Amerikaans staatspapier te kopen, waardoor de vraag naar dollars stijgt. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat de greenback terrein wint ten opzichte van andere munten.
  • Voor veel beleggers blijft de dollar een veilige hav
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.