Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Coronavirus: Europese beurzen houden stand, Voka wil meldpunt voor bedrijven

Logo Business AM
Wetenschap

26/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Des policiers devant l'hôtel de Tenerife mis en quarantaine. - Isopix

Het coronavirus schurkt tegen de Belgische grens aan. En in Tenerife moeten de Belgen in het afgesloten hotel twee weken in quarantaine blijven. Volg hier alle ontwikkelingen rond de verspreiding en gevolgen van Covid-19.

Laatste update: 18.30 uur

  • De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Er is een klein herstel na de zware verliezen van de afgelopen dagen. Ook de Bel20 slaagde erin om stand te houden, want ze eindigde 0,05 procent hoger dan dinsdag.
  • Intussen vraagt ondernemersorganisatie Voka aan de Belgische overheden om een meldpunt voor bedrijven op te richten. Daar moeten ze terecht kunnen met hun vragen en zorgen. ‘Het is onduidelijk voor bedrijven hoe ze een eventuele besmetting moeten aanpakken, bijvoorbeeld wie ze moeten verwittigen’, stelt voorzitter Hans Maertens.
  • Een eerste geval in Zuid-Amerika: een 61-jarige man uit Brazilië, die onlangs in Noord-Italië was, is besmet met het coronavirus.
  • Voor het eerst is het aantal besmettingen op dagbasis groter buiten China dan in het land zelf. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgesteld. De WHO geeft ook aan dat de toename van besmettingen ‘zeer zorgelijk is’, maar dat het virus niet uitgroeit tot een pandemie. Indammen is nog steeds mogelijk, zegt de chef.
  • In Frankrijk is de eerste dode gevallen. Een man van 60 overleed in Parijs. In Picardië is een 47-jarige man met het virus in kritieke toestand. Ook in de Elzas is er een nieuwe patiënt bijgekomen. In Frankrijk waren al 20 gevallen van het virus.
  • Ook in de regio Lombardije in het noorden van Italië, waar het virus zich afgelopen weekend razendsnel verspreidde, blijft het aantal besmettingen stijgen. De dodentol staat daar intussen op 12.
  • Verschillende Europese landen rapporteren infecties van mensen die naar de regio getrokken waren. Naast Zwitserland en Duitsland, rapporteerden ook Oostenrijk, Kroatië, Frankrijk en Spanje nieuwe gevallen bij mensen die onlangs Italië hadden bezocht.
  • In Tenerife zitten een aantal Belgen nog steeds vast in een hotel waar een coronadiagnose is gevallen. Zij moeten twee weken in afzondering, uit voorzorg. Het gaat al zeker om 110 Belgische reizigers die via TUI boekten, maar het kunnen er meer zijn. ‘Mogelijk hebben ook Belgen individueel geboekt’, klinkt het bij Binnenlandse Zaken.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton