Starten met beleggen? Dit zijn je mogelijkheden

Geschreven met input van Anycoin direct

Voor veel startende beleggers is de keuze waar te beginnen vaak een allesbepalende. Deze keuze geeft namelijk vorm aan hoe je belegt en wat je de komende tijd kunt verwachten. Het is dan ook belangrijk om vooraf je mogelijkheden goed in kaart te brengen en een keuze te maken die past bij jou en je vermogen. Lees hier wat je mogelijkheden zijn als het aankomt op beleggen en ontdek de juiste stap voor jou. 

Beleggen in aandelen 

Veruit de meest bekende vorm van beleggen is beleggen in aandelen. Met aandelen wordt bedoeld dat je als belegger een deel van het eigendom van een onderneming koopt. Dit geeft je bepaalde rechten bij het desbetreffende bedrijf en de waarde van je aandeel stijgt zodra de waarde van het bedrijf toeneemt of verwacht wordt dat dit gaat gebeuren. Over je aandeel ontvang je rendement wat gebaseerd wordt op het verschil in prijs tussen het moment van kopen en verkopen. Keert het bedrijf dividend uit, dan kun je rekenen op een deel van de winst naar rato van jouw aandeel in het bedrijf. 

Geloof je sterk in de missie en visie van een bedrijf? Overweeg dan om aandelen te kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om deze keuze uit te besteden aan een beleggingsfonds. Op die manier hoef je de nodige kennis niet in pacht te hebben maar ontvang je wel de voordelen. 

Beleggen in obligaties 

Je kunt er ook voor kiezen om te beleggen in obligaties. Dit houdt in dat je geld leent aan een onderneming of de overheid. De obligatie die je uitgeeft maakt jou mede-eigenaar van een instelling aangevuld met rente die je ontvangt over de lening. Je krijgt het geleende bedrag dus terug zodra de looptijd afgelopen is en je rendement bestaat uit de koersrente. Met obligaties kun je bedrijven bijvoorbeeld ondersteunen gedurende de eerste fases. Geef echter niet zomaar obligaties uit. Zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in een bedrijf of instelling en dat het financiële plan op orde is. Je loopt namelijk het risico dat de lening niet afgelost kan worden.

Beleggen in vastgoed 

Steeds meer beleggers kiezen ervoor om te investeren in vastgoed. Wanneer de waarde van onroerende goederen zoals woningen, winkels of kantoren stijgt, verhoogt het rendement van de belegger. Kies je ervoor om te beleggen in vastgoed via een vastgoedfonds, dan krijg je een aandeel in een selectie van panden waarbij een deel van de huurinkomsten als dividend kan worden uitgekeerd. Omdat de waarde van vastgoed relatief stabiel is, is deze vorm van beleggen erg interessant voor investeerders die een vorm van zekerheid zoeken.

Beleggen in crypto 

Een relatief nieuwe vorm van beleggen is beleggen in crypto. Met de komst van de bitcoin werd beleggen in een digitale munteenheid ineens een interessante manier om als belegger geld te verdienen. De koers is razendsnel gestegen en de eerste bitcoinmiljonairs zijn dan ook al een feit. Toch kan het nog steeds aantrekkelijk zijn om te beleggen in crypto. Is het niet bitcoin, dan misschien een andere cryptovaluta. De bekende cryptomunten kennen een sterk wisselende koers, wat de winstmogelijkheden voor beleggers ook interessant maakt. Verdiep je echter vooraf in deze vorm van beleggen. Het is bijvoorbeeld al bekend dat er maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop zullen komen, wat schaarste in de hand speelt maar de stijging van de koers misschien laat stagneren. De vooruitziende blik is er immers al. Voordat je instapt in deze vorm van beleggen is het dan ook altijd goed om je goed te verdiepen en eventueel advies te vragen. Platformen als Anycoindirect kunnen je hierin ondersteunen zodat je de juiste keuze maakt. 

Meer