Starbucks maakt betalen met bitcoin mogelijk

Bij Starbucks kunnen klanten binnenkort afrekenen met bitcoin. De koffieketen werkt daarvoor samen met handelsplatform Bakkt.

Begin volgend jaar lanceert Bakkt samen met Starbucks een nieuwe applicatie, gericht op consumenten. De nieuwe app moet het voor consumenten eenvoudiger maken om met cryptocurrency te betalen. In eerste instantie zullen betalingen met bitcoin mogelijk zijn, later ook met andere cryptomunten.

Starbucks is niet het eerste bedrijf dat betalingen met bitcoin toelaat. Bij maaltijdbezorger Takeaway.com is dat al jaren zo, Microsoft aanvaardt sinds 2018 betalingen met Bitcoin Cash. Dat is het kleine broertje van bitcoin, dat sneller werkt. Al deze bedrijven hebben wel gemeen dat ze het bedrag niet in cryptomunt innen, maar laten omzetten in een klassieke munt.

In augustus vorig jaar nam Starbucks een aandeel in Bakkt, dat een onderdeel is van de Intercontinental Exchange (ICE). ICE heeft daarnaast de New York Stock Exchange en een pak andere beurzen onder zijn hoede. Dochterbedrijf Bakkt is vooral bekend van zijn bitcoin-futures en wil nu dus meer consumentgericht werken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20