Starbucks draait helft minder omzet in derde kwartaal

De koffieketen Starbucks waarschuwt woensdag voor zijn cijfers van het derde kwartaal. Het bedrijf verliest 3,2 miljard dollar omzet door corona en boekt dus minder dan de helft van de omzet dan in dezelfde periode vorig jaar.

Om u een idee te geven: 3,2 miljard dollar is het equivalent van 967 miljoen lattes, een van de bestverkochte producten bij Starbucks. Dat is dus een serieuze slok op de borrel, in tegenstelling tot wat Starbucks had voorspeld.

Het bedrijf voorspelt ook een verlies van 70 cent per aandeel voor het kwartaal dat eindigt op 30 juni. In het vierde kwartaal zullen de inkomsten echter weer aantrekken met een winst van 15 cent per aandeel.

Vernieuwingen

Over het volledige zal de verkoop dalen met 10 tot 20 procent in de VS en China, waarschuwt Starbucks. In de Amerikaanse winkels die al meer dan een jaar open waren, viel de verkoop in mei al terug met 43 procent. Ondertussen zijn de meeste zaken opnieuw open. In China opende Starbucks zelf 57 nieuwe zaken in april en mei.

Mocht corona geen stokken tussen de wielen hebben gestoken, zouden de Starbucks-winkels in de VS er al helemaal uitgezien hebben. Omdat steeds meer mensen bestellen via de app, besliste Starbucks om zijn winkels daaraan aan te passen. In grote steden komen er meer kleine afhaalpunten voor koffie en bestaande zaken krijgen een afhaalpunt en mogelijkheden tot drive-in. Door corona moesten die plannen echter uitgesteld worden. Starbucks maakt er de komende 18 maanden werk van, meldt het bedrijf.

Starbucks maakt zijn cijfers voor het derde kwartaal bekend op 28 juli.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20