Staking bij Aldi: winkels heropenen vermoedelijk dinsdag

De circa 35 winkels van warenhuisketen Aldi die maandag gesloten bleven door een stakingsactie, zullen vermoedelijk op dinsdag opnieuw opengaan. Dat stellen de vakbonden, die onderhandelingen opstarten met de directie.

Het gaat om een actie van winkels die vallen onder de centrale Erpe-Mere van Aldi. Ze zijn hoofdzakelijk in Oost-Vlaanderen gelegen. Volgens de vakbonden is er al langer een probleem van hoge werkdruk en zorgt de coronacrisis voor meer omzet en meer werk, maar is er onvoldoende compensatie.

‘We hebben een duidelijk signaal gegeven’, zegt Philipe De Pandelaere van ACV Puls. ‘De nationale onderhandelaars van Aldi zijn momenteel met de vakbonden een datum aan het prikken voor gesprekken, waarschijnlijk ergens half september. Vermoedelijk zullen alle winkels dinsdag opnieuw open zijn.’

Zowel de vakbonden als de directie van Aldi melden dat 35 filialen gesloten bleven. ‘We verontschuldigen ons bij de klanten en doen al het nodige om de problemen op te lossen. Over de eisen van de werknemers kunnen we geen details geven’, zegt woordvoerder Dieter Snoeck van Aldi België.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20