Stablecoin Tether krijgt een nieuwe CEO

Paolo Ardoino, de huidige technologiedirecteur van Tether, wordt vanaf december de nieuwe CEO van het bedrijf achter de gelijknamige stablecoin. Hij volgt Jean-Louis van der Velde, die een adviserende rol krijgt binnen de onderneming.

Waarom is dit belangrijk?

De wissel aan de top bij Tether komt er nadat het bedrijf onder vuur lag vanwege het gebrek aan transparantie. Zo kreeg van der Velde regelmatig kritiek omdat hij nauwelijks in het openbaar verscheen of met de pers sprak. Ardoino daarentegen is al verscheidene keren in de media verschenen, meermaals om Tether te verdedigen tijdens woelige periodes.

In het nieuws: Ardoino volgt in december van der Velde op als CEO van Tether. Dat laat het cryptobedrijf achter de stablecoin (USDT) weten in een persbericht.

  • In het persbericht lezen we dat de huidige CTO in december de rol van CEO op zich zal nemen.
    • "Ardoino zal nog steeds fungeren als Tethers chief technology officer terwijl hij zijn aanvullende taken als CEO op zich neemt", klinkt het. "Hij blijft ook chief strategy officer van Holepunch, een peer-to-peer communicatienetwerk gelanc
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer