Spotify-stichter Daniel Ek wil voetbalclub Arsenal kopen

De Zweedse miljardair Daniel Ek – medeoprichter en CEO van de muziekstreamingdienst Spotify – heeft verklaard de Engelse voetbalclub Arsenal te willen kopen. Veel Arsenal-supporters achten alvast de tijd rijp voor een nieuwe eigenaar: buiten het Emirates Stadium protesteerden legioenen fans het voorbije weekend tegen het eigenaarschap van de Amerikaan Stan Kroenke.

Op een avond van intense protesten buiten het Emirates Stadium, zei Ek dat hij wel oren naar de aankoop heeft als de eigenaars van Arsenal, Kroenke Sports & Entertainment (KSE), besloten om te luisteren naar de opstandige supporters.

Ek verklaarde op Twitter als kind te supporteren voor Arsenal. ‘Als KSE Arsenal zou willen verkopen, ben ik kandidaat-koper.’

bron: twitter

‘Meest invloedrijke persoon in de muziekindustrie’

Ek is volgens Forbes 3,38 miljard pond (4,7 miljard euro) waard, na het wereldwijde succes van Spotify. In 2017 werd hij door het Amerikaanse tijdschrift Billboard uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de muziekindustrie

Hij uitte zijn interesse toen Arsenal het opnam tegen Everton. Een groot legioen supporters maakte tijdens deze match hun verbolgenheid over de gang van zaken bij hun club hoorbaar.

De club slaagde er de afgelopen drie seizoenen niet in zich voor de Champions League te kwalificeren en draait ook dit seizoen onder Mikel Arteta in de middenmoot mee.

Super League

Kroenke’s zoon Josh sprak deze week op een forum voor fans en verontschuldigde zich voor het aandeel van zijn familie in de malaise. Maar ze hebben sindsdien verklaard dat ze ‘niet van plan zijn’ om de club te verkopen.

Manager Arteta zei donderdag tegen Sky Sports dat Kroenke, chief executive Vinai Venkatesham en andere figuren bij de Londense club die betrokken waren bij het Super League-plan hun excuses hadden aangeboden aan de spelers en hemzelf.

En in de aanloop naar de aftrap op vrijdag zei hij dat het team zou blijven luisteren naar het lawaai dat door supporters buiten het Emirates Stadium wordt gemaakt tijdens de wedstrijd.

‘We horen het, we weten wat ze (de fans, red.) denken, maar onze verantwoordelijkheid moet liggen bij het zo goed mogelijk proberen te spelen van de wedstrijd, en daarmee is de kous af,’ zei hij.

‘Het helpt natuurlijk niet als de fans op een wedstrijddag staan en luid en duidelijk tegen ons zeggen dat ze ergens niet blij mee zijn.’

‘Maar onze taak is weer om de voetbalwedstrijd te winnen en als dat gebeurt is alles beter.’ (mah)

Meer