Spotify lanceert eerste virtuele concerten

Sinds het begin van de pandemie is de muziekindustrie vrijwel tot stilstand gekomen. Nu het onmogelijk is concerten in de openlucht te geven, hebben veel artiesten hun toevlucht gezocht tot virtuele evenementen. Een fenomeen dat misschien niet lang meer zal duren, maar Spotify heeft er toch een nieuw speelterrein bij.

Spotify heeft zojuist vijf virtuele concerten aangekondigd voor de komende weken. The Black Keys, Bleachers, Girl in Red, Rag’n’Bone Man en Leon Bridges staan tussen eind mei en eind juni op de affiche. Wie een ticket wil kopen, moet een account hebben op het streamingplatform. Het is echter niet verplicht een abonnement te nemen.

De vijf concerten zullen vooraf worden opgenomen en op vier verschillende tijdstippen worden uitgezonden om fans van over de hele wereld tevreden te stellen. Als u eenmaal een tijdstip heeft gekozen, moet u de show ook op dat moment volgen. Het zal niet mogelijk zijn het concert opnieuw ‘on demand’ te bekijken nadat het is uitgezonden, noch om het gekozen tijdstip te wijzigen. Het is ook niet mogelijk om uw ticket aan een andere persoon te geven aangezien het gekoppeld is aan uw persoonlijke account. Alle beperkingen van een ‘echt concert’ dus, maar dan zonder de voordelen.

De prijs van een kaartje voor een virtueel concert op Spotify? 16 euro.

Nu openluchtconcerten deze zomer een comeback lijken te maken, is Spotify’s gok gewaagd te noemen. Vooral omdat veel liveconcerten gratis en op eender welk tijdstip op veel andere platforms kunnen worden bekeken.

Het is onduidelijk of Spotify van plan is de virtuele concertreeks voort te zetten na deze vijf concerten of dat dit een laatste wanhopige poging is om mee te surfen op de golf van de pandemie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20