Sportwedstrijden vanaf maandag zonder publiek

De sportsector neemt nieuwe maatregelen om de verspreiding van Covid-19 in te dijken. Vanaf maandag moeten alle sportwedstrijden achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) aan in een persbericht.

De sportwereld neemt daarmee een voorsprong op de Nationale Veiligheidsraad die maandag opnieuw samenkomt en waar naar alle waarschijnlijkheid strengere maatregelen worden aangekondigd.

De sector besliste in samenspraak met minister Weyts om alle sportwedstrijden te laten plaatsvinden zonder publiek. Ook wordt gevraagd aan alle indoorsportclubs om hun activiteiten toch zoveel mogelijk buiten te laten doorgaan. De afstandsregels moeten altijd gerespecteerd blijven.

Code oranje

Er komt ook een draaiboek ‘code Oranje’ dat op elk moment geactiveerd kan worden. Dat gaat van een aanpassing in de afstandsregels over stopzetten van bepaalde sporten tot alle sporten annuleren voor een bepaalde tijd. Wekelijks wordt de situatie geëvalueerd.

Met de maatregelen willen de sporters hun verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen het coronavirus. ‘We bieden de Vlamingen nog steeds voldoende perspectief om in deze moeilijke tijden hun favoriete sport te beoefenen maar wel veilig voor henzelf en voor de hele samenleving’, staat in het persbericht.

De regels gelden zowel voor professionele sporten als voor amateursporten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20