Spanje weer open voor toeristen

Spanje zet vandaag een punt achter de noodtoestand. De grenzen voor toeristen uit de EU- en de Schengenlanden gaan meteen open, wat betekent dat u op vakantie kan naar Spanje, inclusief de Canarische eilanden.

De Spaanse luchthavens ontvangen de eerste bezoekers uit de Europese Unie en het Schengengebied, nadat Spanje op 21 juni officieel de grenzen opende, na drie maanden coronaleed. Ook de grens met Frankijk is weer helemaal open. Alleen de grens met Portugal blijft, op vraag van de regering in Lissabon, tot en met 1 juli nog voor de meeste reizigers gesloten.

De heropening, die onder druk van de toerismesector vervroegd is van 1 juli naar 21 juni, gaat gepaard met een campagne om zowel het binnenlandse als het buitenlandse toerisme meteen aan te zwengelen. Onder meer sporticonen Rafael Nadal (tennis) en Fernando Alonso (autosport) maken reclame voor hun land.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigde in een onmiddellijke reactie op de opengestelde grenzen zijn advies voor Spanje van ‘alleen noodzakelijke reizen’ naar ‘reizen zonder beperkingen, maar wel nog veiligheidsrisico’s aanwezig’.

‘Nieuwe normaal’

De Spaanse premier Pedro Sanchez kondigde zaterdag het begin van ‘het nieuwe normaal’ aan in Spanje. Bijna alles gaat weer open zoals voor de coronacrisis, maar dat gaat wel gepaard met verscheidene hygiëneverplichtingen, zoals het dragen van mondmaskers. De beperkingen verschillen per regio.

In Spanje verloren 28.300 mensen het leven aan Covid-19, maar de pandemie verloor er de voorbije weken flink aan kracht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20