Spaarverzekeringen brengen tot 3 procent in het laatje

Tal van verzekeraars hebben de voorbije weken de jaarprestaties van hun spaarverzekeringen bekendgemaakt. Dankzij het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de sterke beursprestaties deden die producten het beter dan de voorbije jaren.

Waarom is dit belangrijk?

Een spaarverzekering is één van de verzekeringsproducten waarmee je spaarpotje kunt opbouwen voor later. Als je via die weg aan pensioen- of langetermijnsparen doet, kom je in aanmerking voor een fiscaal voordeel.

Eerst dit: Het rendement van een spaarverzekering, oftewel een tak21-verzekering, bestaat doorgaans uit twee elementen: de gewaarborgde rentevoet en de eventuele winstdeelname.

  • De gewaarborgde rentevoet ligt op het moment van de storting vast voor een bepaalde looptijd. Bij veel verzekeraars is dat acht jaar en één maand.
  • De eventuele winstdeelname daarentegen is afhankelijk van de prestaties van de onderliggende beleggingen van de verzekeraar.

In het nieuws: De spaarverzekeri

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer