Spaans vastgoed blijft in de smaak van de Belg vallen

Een warm klimaat en lagere prijzen zorgen ervoor dat Spaans vastgoed het goed blijft doen bij de Belg. Dat zegt Leen Vermeulen, bestuurder bij het immokantoor HIP Estates, in een gesprek met Business AM.


Beluister hier het volledige gesprek met Leen Vermeulen.


De details: HIP Estates heeft één van de beste jaren sinds de oprichting achter de rug. Het immokantoor heeft dat topresultaat te danken aan de aanhoudende populariteit van Spaanse woningen.

  • Volgens Vermeulen heeft Spaans vastgoed verschillende troeven. “Om te beginnen spreekt het warme klimaat veel Belgen aan. In januari was het bijvoorbeeld 25 graden in het zuiderse land”, zegt ze tegenover The Morning Drive van Business AM.
  • “Voorts is het leven in Spanje veel goedkoper dan bij ons”, vervolgt de bestuurder. “Ook de vastgoedprijzen liggen lager. Voor 155.000 euro heb je al een leuk appartement.”

Meerdere doelpublieken: Vermeulen voegt eraan toe dat verschillende type mensen geïnteresseerd zijn in Spaans vastgoed.

  • “Sommigen kopen een woning in Spanje puur voor privéverbruik. Anderen overwinteren in Spanje en verhuren het huis gedurende de rest van het jaar”, klinkt het. “We hebben ook mensen die Spaans vastgoed puur kopen als investering. Ze verhuren de woning het hele jaar door zonder er zelf te verblijven.”

Zoom out: Ook andere immokantoren merken op dat Spaans vastgoed in de smaak blijft vallen bij de Belgen.

  • Carl Vorsselmans van Nieuwbouw in Spanje merkte in het najaar in een interview met onze site op dat ook de hoge energieprijzen de mensen aanzetten om te investeren in Spaans vastgoed. “Door de gestegen energiekosten staan meer mensen open om een tweede woning in het zuiderse land te kopen. Zo kunnen ze besparen op de verwarmingskosten”, klonk het toen.

(fjc)

Meer