Invloedrijke groeibelegger voorspelt opmars energie op de beurs: “Binnen drie jaar bestaat S&P 500 voor 30 procent uit energieaandelen”

De breed samengestelde Amerikaanse aandelenindex S&P 500 kan de komende jaren wel eens flink worden opgeschud, zo betoogt beleggingsstrateeg Louis Navellier. De geroutineerde groeibelegger schrijft in een vrijdag gepubliceerd bericht dat het aandeel van energiebedrijven in de index zal blijven aandikken, tot stroomaandelen zo’n 30 procent van de S&P 500 gaan uitmaken.

Waarom is dit belangrijk?

Toen de olieprijzen in 2020 kelderden bij het losbarsten van de coronapandemie, zakten ook de beurskoersen van de verschillende oliemaatschappijen. Hierdoor werd een jarenlange neerwaartse trend voortgezet en daalde het aandeel van de energiesector in de S&P 500 tot slechts 2 procent. Vandaag is dat cijfer verdrievoudigd tot 6 procent.

De essentie: Energieaandelen zouden tegen 2025 maar liefst 30 procent van de S&P 500 kunnen uitmaken. Dat schrijft Louis Navellier, expert in groeiaandelen en gevierd auteur van onder meer ‘The Little Book That Makes You Rich’.

  • Dat is een enorme stijging ten opzichte van de 2 procent in 2020, een beweging die ten koste zal gaan van techbedrijven, klinkt het.
  • Samen met bedrijven die communicatieservices leveren, behelsde de techsector tijdens de pandemie namelijk nog de helft van de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20