Sony waagt zich aan de productie van drones

Het Japanse elektronicabedrijf Sony gaat in 2021 onder de naam Airpeak starten met de productie van drones.

Volgens Sony gaat kunstmatige intelligentie een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de drones. In een korte internetvideo heeft Sony laten weten dat de drones gelanceerd zullen worden onder de naam Airpeak. Het wil zijn beeld- en detectietechnologieën en 3R-technologieën gaan inzetten bij de ontwikkeling van de vliegende robots.

Creativiteit ondersteunen

In een persbericht heeft Sony het zowel over het ondersteunen van ‘de creativiteit van videomakers’ als over ‘het efficiënter maken en energie besparen in de industrie’. We moeten wel nog even in het duister tasten wat het bedrijf daar juist mee bedoelt.

Het elektronicabedrijf verwacht dat het project in de lente van 2021 van start zal kunnen gaan. Sony laat weten dat het nog enkele bedrijven zoekt waarmee het kan samenwerken.

Het elektronicabedrijf heeft alvast wat ervaring met het produceren van drones. Zo heeft Sony vijf jaar geleden al gewerkt aan drones onder de naam Aerosense. De toepassing van die drones was wel voor de industrie bedoeld.

Het Japanse bedrijf was er overigens al vroeg bij wat betreft robotica. Zo kwam het bedrijf in 1999 al met de robothond Aibo op de proppen. 18 jaar later bracht Sony een nieuwe versie van de mechanische hond op de markt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20