Sony onthult eerste 5G-smartphone

Sony laat een blik werpen op de Xperia 1 II? de eerste smartphone van de fabrikant die 5G-compatibel is. De Japanse techreus hoopt daarmee zijn smartphonelijn nieuw leven in te blazen.

Kan de eerste 5G-smartphone van Sony een sector die in crisis verkeert, redden? Dat is de zware job die de Xperia 1 II te wachten staat. Daarvoor rekent Sony vooral op de camera. Die moet zodanig goed zijn dat ze gewone spiegelreflexcamera’s doet vergeten, of dat is de bedoeling, zegt CNBC. Die technologie wil Sony ook verkopen aan andere smartphonefabrikanten.

De Japanners hebben ook in 4L geïnvesteerd, een andere technologie die Sony zich eigen gemaakt heeft.

Competitie met Samsung

Sony wil niet zitten wachten tot 5G wereldwijd wordt uitgerold. Volgens experts zal 5G binnen vijf jaar al verantwoordelijk zijn voor goed 15 procent van de mobiele connecties. Samsung, de competitie uit Zuid-Korea, heeft al een voorsprong genomen.

De Galaxy S10 (5G) kwam in 2019 op de markt. Samsung beweert er al 6,7 miljoen van verkocht te hebben. Tijdens Galaxy Unpacked stelden zij ook het eerste 5G-toestel dat in België verkocht zal worden, voor.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20