Softwaregigant Salesforce op weg om chatapp Slack binnen te halen

De Amerikaanse bedrijfssoftwaremaker Salesforce is volgens Amerikaanse media in gesprek met de zakelijke chatapp Slack om die laatste over te nemen. De deal zou dinsdag nabeurs worden aangekondigd.

Zowel Salesforce als Slack heeft een boerenjaar achter de rug. Nu corona iedereen thuis zet, zijn software- en communicatiesystemen op de werkvloer belangrijker dan ooit geworden. Over de eerste helft van dit jaar boekte Slack 50 procent meer omzet dan een jaar geleden, Salesforce deed er 29,5 procent bij. De aandelen gingen sinds het begin van dit jaar al respectievelijk 77 en 48 procent hoger. Beide bedrijven maken in de komende weken hun resultaten voor het derde kwartaal bekend.

Nu zou Salesforce dicht bij een overname van Slack staan. Hoe veel het bedrijf op tafel legt, is nog niet geweten, maar dat zou dinsdagavond na beurstijd worden aangekondigd, meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC op basis van bronnen.

Klantrelaties

Salesforce richt zich vooral op programma’s die bedrijven helpen om de relaties met hun klanten te beheren, maar het gaat breder dan dat. Als het ook de chatapp tot zijn portefeuille kan rekenen, kan het bedrijf een vollediger pakket aanbieden en de concurrentie aangaan met Microsoft.

Die techreus heeft met Teams een stevige concurrent voor Slack, waar het relatief kleine bedrijf moeilijk kon tegenop boksen. In de armen van een gigant als Salesforce wordt dat makkelijker. Microsoft gaat maandag 1 procent lager bij de opening van de Amerikaanse beurs.

Overnames volgen elkaar op

Salesforce is niet aan zijn eerste overname toe. Twee jaar geleden nam het al Mulesoft, een specialist in integratie van verschillende software, over voor 6,5 miljard dollar (5,4 miljard euro) en vorig jaar legde de groep 15,3 miljard dollar op tafel voor het visualisatiebedrijf Tableau.

Het aandeel van Slack doet er maandag 8 procent bij, nadat het een week geleden op geruchten al 38 procent was gestegen, en Salesforce gaat 1,5 procent lager.

Meer