Softwaregigant Salesforce koopt chatapp Slack in miljardendeal

De Amerikaanse bedrijfssoftwaremaker Salesforce bevestigt de overname van de zakelijke chatapp Slack.

De aandeelhouders van Slack worden deels in cash en deels in aandelen van Salesforce vergoed, waarbij Slack gewaardeerd wordt op 27,7 miljard dollar. De deal hing al enige tijd in de lucht.

‘Dit is een ‘match made in heaven’‘, juicht Salesforce-CEO Marc Benioff. ‘Samen zullen we de toekomst van bedrijfssoftware vormgeven en ieders manier van werken transformeren in een volledig digitale wereld waar je werkt van waar dan ook.’

Zowel Salesforce als Slack heeft een boerenjaar achter de rug. Nu corona iedereen thuis zet, zijn software- en communicatiesystemen op de werkvloer belangrijker dan ooit geworden. Over de eerste helft van dit jaar boekte Slack 50 procent meer omzet dan een jaar geleden, Salesforce deed er 29,5 procent bij. De aandelen gingen sinds het begin van dit jaar tot eind november al respectievelijk 77 en 48 procent hoger.

Teams versus Slack

Salesforce richt zich vooral op programma’s die bedrijven helpen om de relaties met hun klanten te beheren, maar het gaat breder dan dat. Nu het ook de chatapp tot zijn portefeuille kan rekenen, kan het bedrijf een vollediger pakket aanbieden en de concurrentie aangaan met Microsoft.

Die techreus heeft met Teams een stevige concurrent voor Slack, waar het relatief kleine bedrijf moeilijk kon tegenop boksen. In de armen van een gigant als Salesforce wordt dat makkelijker.

Overnames volgen elkaar op

Salesforce is niet aan zijn eerste overname toe. Twee jaar geleden nam het al Mulesoft, een specialist in integratie van verschillende software, over voor 6,5 miljard dollar (5,4 miljard euro) en vorig jaar legde de groep 15,3 miljard dollar op tafel voor het visualisatiebedrijf Tableau.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20